Vragen of afspraak maken?

Stuur ons een bericht op Whatsapp

Inkomstenbelasting

De inkomstenbelasting is de bekendste belasting onder particulieren en ondernemers en tevens de grootste inkomstenbron in de directie belastingen van de Rijksoverheid. Inkomsten uit loondienst, winst uit onderneming, sparen en beleggen maar ook inkomsten uit dividenden van een maatschap waarin u meer dan vijf procent van de aandelen bezit, worden in de inkomstenbelasting belast.

Financieel advies bij de inkomstenbelasting

De inkomstenbelasting is verdeelt in drie zogenaamde ‘boxen’. Box 1 belast het inkomen uit werk en woning, box 2 inkomsten uit financiële belangen uit een vennootschap en box 3 inkomsten uit sparen en beleggen. Uw positieve of negatieve bedrijfsresultaat wordt altijd belast in box 1. De fiscale winstberekening wijkt af van de bedrijfseconomische winstberekening. Verschillen zijn doorgaans toerekenbaar aan specifieke waarderingsgrondslagen, een afwijkend afschrijvingsregime of het wel of niet opnemen van een voorziening enzovoorts. In tegenstelling tot de bedrijfseconomische winstberekening, streef je bij de fiscale winstberekening doorgaans naar een zo laag mogelijk bedrijfsresultaat. Als ondernemer kun je profiteren van diverse belastingfaciliteiten waardoor u minder inkomstenbelasting verschuldigd bent. Voor sommige faciliteiten gelden specifieke voorwaarden zoals bijvoorbeeld een urencriterium. U dient daarvoor een minimaal aantal uren aan uw onderneming te hebben besteed. Andere faciliteiten stellen eisen aan de omvang en aard van een investering. Een juiste en handige toepassing van alle ondernemersfaciliteiten en aftrekposten bespaart u belasting. Voor een korte introductie van het boxensysteem verwijs ik u naar de video.

Wat kan een adviseur voor u betekenen?

In een adviesgesprek over de inkomstenbelasting kunnen wij onder andere aandacht besteden aan de volgende onderwerpen:

  • Een optimaal gebruik van faciliteiten en minimalisatie van de fiscale winst
  • Het opstellen en indienen van de aangifte inkomstenbelasting
  • Advies over specifieke aftrekposten en regelingen zoals verliesverrekening of een oudedagsreserve

Als ondernemer wilt u optimaal gebruik maken van alle mogelijkheden die de belastingwet biedt voor verlaging van uw fiscale winst.

Toegevoegde waarde van een adviseur

De Wet inkomstenbelasting biedt veel mogelijkheden voor verlaging van uw fiscale winst. Sommige mogelijkheden zijn wellicht bij u bekend, andere niet. Een optimaal gebruik van faciliteiten en aftrekposten kan u geld besparen. Wij willen u daarmee graag van dienst zijn.

Heeft u vragen?

Wilt u een afspraak maken of heeft u vragen? Neem telefonisch contact met ons op of stuur ons een bericht.

Contact opnemen

06-48783880

Laatste nieuws

Voordelen ondernemersschap

Waarom beginnen zoveel Nederlanders voor zichzelf?

21 februari 2020

Nederland telt 1,2 miljoen zzp’ers. Dat is te veel, zegt de comissie-Borstlap. Waarom beginnen zoveel Nederlanders voor zichzelf? Drie voor- en nadelen op een rijtje.   Voordelen 1. Eigen baas Als zzp’er ben je baas over je eigen tijd. Je bepaalt zelf welke klussen je…

Lees meer Nieuwsoverzicht