Vragen of afspraak maken?

Stuur ons een bericht op Whatsapp

Vennootschapsbelasting

De vennootschapsbelasting is een belasting over de winst van vennootschappen. Rechtsvormen zoals een besloten vennootschap (BV) of een naamloze vennootschap (NV) zijn verplicht jaarlijks voor 1 juni de aangifte vennootschapsbelasting in te dienen. Rechtsvormen zoals Stichtingen en Verenigingen zijn enkel in specifieke gevallen belastingplichtig voor de vennootschapsbelasting.

Financieel advies bij de vennootschapsbelasting

Een vennootschapsbelastingplichtig lichaam dat in Nederland is gevestigd is binnenlands belastingplichtig.  De vestigingsplaats is afhankelijk van de plaats waar de leiding van het lichaam is gesitueerd, de plaats van het hoofdkantoor en de plaats waar de aandeelhoudersvergadering plaatsvindt. Een BV is een voorbeeld van een rechtspersoon met rechtspersoonlijkheid en wordt door de Belastingdienst gezien als ondernemer. In tegenstelling tot een onderneming in de inkomstenbelastingsfeer, wordt de belasting over de winst nu niet bij de ondernemer maar bij de vennootschap zelf belast. De bepaling van de fiscale winst is grotendeels gelijk aan die van een ondernemer in de inkomstenbelasting. Veel faciliteiten zoals investeringsaftrek, herinvesteringsreserve, landbouwvrijstelling en meer zijn voor beiden ondernemers identiek. Hetzelfde geldt voor de fiscale regelgeving rondom afschrijvingen op bedrijfsmiddelen. Faciliteiten die specifiek voor ondernemers in de inkomstenbelasting gelden zijn onder andere de zelfstandigenaftrek en de MKB-winstvrijstelling. In de vennootschapsbelasting kunnen vennootschappen onder voorwaarden gebruikmaken van de deelnemingsvrijstelling en een fiscale eenheid. Daarbij komt dat de belastingtarieven in de vennootschapsbelasting gunstiger zijn in vergelijking met de inkomstenbelasting. Tot een belastbaar bedrag van twee ton is twintig procent vennootschapsbelasting verschuldigd. Daarboven vijfentwintig procent. In de inkomstenbelasting kan het tarief oplopen tot tweeënvijftig procent. Welke rechtsvorm bij u past en het meest voordelig is, hangt af van uw persoonlijke omstandigheden. Klik op deze link voor een korte video over deze belastingsoort.

Wat kan een adviseur voor u betekenen?

In een adviesgesprek over de vennootschapsbelasting kunnen wij onder andere aandacht besteden aan de volgende onderwerpen:

  • Een optimaal gebruik van faciliteiten en minimalisatie van de fiscale winst
  • Het opstellen en indienen van de aangifte vennootschapsbelasting
  • Advies over specifieke regelingen zoals de deelnemingsvrijstelling of een fiscale eenheid

Als ondernemer wilt u optimaal gebruik maken van alle mogelijkheden die de belastingwet biedt voor verlaging van uw fiscale winst.

Toegevoegde waarde van een adviseur

De Wet op de vennootschapsbelasting biedt veel mogelijkheden voor verlaging van uw fiscale winst. Sommige mogelijkheden zijn wellicht bij u bekend, andere niet. Een optimaal gebruik van de specifieke regelingen, faciliteiten en aftrekposten kan u geld besparen. Wij willen u daarmee graag van dienst zijn.

Heeft u vragen?

Wilt u een afspraak maken of heeft u vragen? Neem telefonisch contact met ons op of stuur ons een bericht.

Contact opnemen

06-48783880

Laatste nieuws

Voordelen ondernemersschap

Waarom beginnen zoveel Nederlanders voor zichzelf?

21 februari 2020

Nederland telt 1,2 miljoen zzp’ers. Dat is te veel, zegt de comissie-Borstlap. Waarom beginnen zoveel Nederlanders voor zichzelf? Drie voor- en nadelen op een rijtje.   Voordelen 1. Eigen baas Als zzp’er ben je baas over je eigen tijd. Je bepaalt zelf welke klussen je…

Lees meer Nieuwsoverzicht