Vragen of afspraak maken?

Stuur ons een bericht op Whatsapp

Belastingaangifte

De meeste mensen zijn jaarlijks (voor 1 mei) verplicht om de Belastingaangifte inkomstenbelasting te doen. Als je verplicht bent om aangifte te doen ontvang je van de Belastingdienst schriftelijk een uitnodiging. Maar ook ingeval je geen uitnodiging hebt ontvangen en doorgaans niet verplicht bent om aangifte te doen, is het sterk aan te raden om de aangifte proefondervindelijk in te vullen. Deze kan namelijk resulteren in een belastingteruggave.

Financieel advies bij de belastingaangifte

Elk jaar wijzigt ons belastingstelsel op een aantal punten. Niet alle wijzigingen hebben invloed op uw aangifte inkomstenbelasting. Wijzigingen die invloed hebben op uw aangifte hebben bijvoorbeeld betrekking op de tarieven, belastingkortingen, aftrekbare zorgkosten of de hypotheekrenteaftrek. Vanaf 1 maart kunt u digitaal op Mijn Belastingdienst aangifte doen. De belastingdienst vult tegenwoordig een deel van uw aangifte automatisch in. Zo staan onder meer uw inkomsten uit loondienst en uw spaarsaldi vooraf ingevuld. U hoeft enkel nog te controleren op juistheid en volledigheid. Realiseert u zich dat u altijd zelf verantwoordelijk bent voor het invullen van een juiste aangifte. Daarnaast is het belangrijk om te weten dat de Belastingdienst slechts beperkt informatie over u heeft. Heeft u bijvoorbeeld betaald werk gedaan zonder dat de Belastingdienst daarvan op de hoogte is, dan moet u dat in uw aangifte opgeven. Maar ook persoonsgebonden aftrekposten zoals specifieke zorgkosten, partneralimentatie, studiekosten, kosten voor kinderen met een beperking enz., zijn bij de Belastingdienst onbekend en worden niet automatisch in uw aangifte verwerkt. Daarnaast houdt de Belastingdienst geen rekening met de voordelen van een fiscaal partnerschap. U bent bijvoorbeeld getrouwd of samenwonend op basis van een samenlevingscontract? U kunt dan met bepaalde inkomsten en uitgaven schuiven waardoor u minder belasting betaald.

Wat kan een adviseur voor u betekenen?

In een adviesgesprek over de belastingaangifte kunnen wij onder andere aandacht besteden aan de volgende onderwerpen:

  • Uw persoonlijke financiële situatie in kaart brengen
  • Uw aangifte verzorgen, gebruikmakend van alle mogelijk belastingbesparende maatregelen
  • Aanvragen en wijzigen van toeslagen en voorlopige belastingaanslagen
  • Aanvullende vragen over aflossing, schenking, enz.

Het is belangrijk om uw aangifte inkomstenbelasting met zorg in te dienen. U kunt daar soms veel geld met besparen.

Toegevoegde waarde van een adviseur

Veel mensen doen geen aangifte inkomstenbelasting als zij daarvoor geen uitnodiging hebben ontvangen. In veel gevallen wordt daardoor geld misgelopen. Wij bereiken voor u het maximale uit uw aangifte inkomstenbelasting. Daarnaast kunt u bij ons terecht voor andere financiële vragen. Stuur ons een bericht, en wij nemen contact met u op.

Heeft u vragen?

Wilt u een afspraak maken of heeft u vragen? Neem telefonisch contact met ons op of stuur ons een bericht.

Contact opnemen

06-48783880

Laatste nieuws

Voordelen ondernemersschap

Waarom beginnen zoveel Nederlanders voor zichzelf?

21 februari 2020

Nederland telt 1,2 miljoen zzp’ers. Dat is te veel, zegt de comissie-Borstlap. Waarom beginnen zoveel Nederlanders voor zichzelf? Drie voor- en nadelen op een rijtje.   Voordelen 1. Eigen baas Als zzp’er ben je baas over je eigen tijd. Je bepaalt zelf welke klussen je…

Lees meer Nieuwsoverzicht