Vragen of afspraak maken?

Stuur ons een bericht op Whatsapp

Overlijden

Het overlijden van een dierbare gaat vaak gepaard met veel verdriet. In Nederland sterven jaarlijks ongeveer 135 duizend personen als gevolg van ouderdom, ongeval of ziekte. Niemand wil hier graag over nadenken. Toch kan een overlijden grote financiële gevolgen hebben en is het belangrijk dat u een aantal zaken goed geregeld heeft.

Financieel advies over overlijden

Een sterfgeval is een treurige zaak. Daarnaast kan het financiële gevolgen hebben voor de nabestaanden. De financiële gevolgen kunnen een verlies van inkomen betekenen ingeval de kostwinnaar komt te overlijden. Maar ook ingeval een ondernemer plotseling heengaat en daarmee zijn eenmanszaak staakt. Daarnaast kunt u voor onvoorziene uitgaven komen te staan zoals de kosten die samenhangen met een uitvaart. Wij geven u inzicht in de financiële gevolgen die samenhangen met het overlijden en verzorgen de administratieve zaken.

Wat kan een adviseur voor u betekenen?

In een adviesgesprek over de financiële gevolgen bij overlijden kunnen wij onder andere aandacht besteden aan de volgende onderwerpen:

  • Heeft u een overlijdensrisicoverzekering afgesloten en zo ja, betaalt u niet teveel premie?
  • Door de premiebetaling van de overlijdensrisicoverzekering goed te regelen kan erfbelasting over de uitkering worden voorkomen
  • Het opstellen en indienen van de overlijdensaangifte bij de Belastingdienst
  • Uw vermogens- en inkomenspositie schetsen
  • Gevolgen voor uw pensioenuitkering in kaart brengen
  • Check of er een levensverzekering is afgesloten en de gevolgen daarvan op een afgesloten hypotheek

Bij een overlijden komt er veel op u af. Wij kunnen u daarin ontlasten en adviseren.

Toegevoegde waarde van een adviseur

Een sterfgeval komt vaak onverwachts en heeft een behoorlijke impact op uw persoonlijke situatie. Op zulk moment sta je meestal niet stil bij de financiële gevolgen die volgen. Veel onzekerheid en narigheid is met een goede voorbereiding te voorkomen. Wij brengen uw financiële positie in kaart en kunnen op basis daarvan gedegen advies uitbrengen.

Heeft u vragen?

Wilt u een afspraak maken of heeft u vragen? Neem telefonisch contact met ons op of stuur ons een bericht.

Contact opnemen

06-48783880

Laatste nieuws

Voordelen ondernemersschap

Waarom beginnen zoveel Nederlanders voor zichzelf?

21 februari 2020

Nederland telt 1,2 miljoen zzp’ers. Dat is te veel, zegt de comissie-Borstlap. Waarom beginnen zoveel Nederlanders voor zichzelf? Drie voor- en nadelen op een rijtje.   Voordelen 1. Eigen baas Als zzp’er ben je baas over je eigen tijd. Je bepaalt zelf welke klussen je…

Lees meer Nieuwsoverzicht