Vragen of afspraak maken?

Stuur ons een bericht op Whatsapp

Schenken

Indien u de wens en mogelijkheid heeft om te schenken aan bijvoorbeeld uw kind of kleinkind, doet u dit natuurlijk het liefste belastingvrij. Gelukkig zijn daarvoor tal van mogelijkheden. U kunt uw kind ontlasten met bijvoorbeeld studiekosten, of bij de aankoop van een woning. Daarbij hevelt u een deel van uw vermogen over naar uw kinderen en u bespaart tegelijkertijd belastingen. Wij kunnen u helpen met alle vormen van vermogensoverheveling.

Financieel advies bij schenken

Veel mensen denken bij een schenking aan een bedrag in euro’s. Maar een auto of renteloze lening is ook een vorm van schenken. Ook wanneer je bijvoorbeeld een woonhuis onder de marktwaarde verkoopt is sprake van een schenking. Daarnaast zijn er mogelijkheden om te schenken ‘op papier’. Daarbij vindt geen fysieke vermogensoverheveling plaats maar wordt wel een belastingvoordeel gerealiseerd. Over elke schenking is in beginsel schenkbelasting verschuldigd. Het tarief aan schenkbelasting varieert van 10 tot 40 procent en is onder andere afhankelijk van de graad van verwantschap tussen de schenker en de verkrijger. Bij een schenkvrijstelling is geen belasting verschuldigd. Wij kunnen uw financiële positie in kaart brengen en adviseren in de fiscaal meest voordelige methode van schenken.

Wat kan een adviseur voor u betekenen?

In een adviesgesprek over de mogelijkheden bij schenken kunnen wij onder andere aandacht besteden aan de volgende onderwerpen:

  • Mogelijkheden om belastingvrij te schenken
  • Schenking ‘op papier’ om de nalatenschap te verkleinen en erfbelasting te besparen
  • Uw vermogens- en inkomenspositie schetsen
  • Opstellen en indienen van een schenkingsaangifte
  • Begeleiding bij notariële schenkingsakte

Bij het schenken van vermogen zijn er heel veel mogelijkheden. Wij kunnen u daarin ontlasten en adviseren.

Toegevoegde waarde van een adviseur

Veel ouders willen kun kind of kleinkind financieel ontlasten. Door te schenken kun je dit eenvoudig realiseren. De financiële mogelijkheden om belastingvrij vermogen over te hevelen zijn groot en zonde om deze niet optimaal te benutten. Een schenking moet in sommige gevallen verplicht worden aangegeven aan de fiscus. Soms is ook een notariële akte vereist. De besparing aan belastingen kan aanzienlijk zijn en om die reden ook van groot belang om een (periodieke) schenking juist en tijdig op te stellen. Wij helpen u daarin graag.

Heeft u vragen?

Wilt u een afspraak maken of heeft u vragen? Neem telefonisch contact met ons op of stuur ons een bericht.

Contact opnemen

06-48783880

Laatste nieuws

Voordelen ondernemersschap

Waarom beginnen zoveel Nederlanders voor zichzelf?

21 februari 2020

Nederland telt 1,2 miljoen zzp’ers. Dat is te veel, zegt de comissie-Borstlap. Waarom beginnen zoveel Nederlanders voor zichzelf? Drie voor- en nadelen op een rijtje.   Voordelen 1. Eigen baas Als zzp’er ben je baas over je eigen tijd. Je bepaalt zelf welke klussen je…

Lees meer Nieuwsoverzicht