Vragen of afspraak maken?

Stuur ons een bericht op Whatsapp

Werkloos

Werkloos of arbeidsongeschikt worden heeft vaak grote financiële gevolgen. In deze periode is de hoogte en continuïteit van uw inkomen onzeker. Uw vaste lasten zult u wel moeten blijven betalen. U loopt daarmee kans dat u betalingsproblemen krijgt. In deze situatie is het belangrijk dat u uw financiële positie goed in beeld heeft en de mogelijkheden om uw zorgen tot een minimum te beperken.

Financieel advies bij werkloos

Werkloosheid als gevolg van arbeidsongeschiktheid of ontslag is doorgaans een emotioneel zware gebeurtenis in uw leven. Daarbij krijgt u te maken met veel financiële vraagstukken. Heeft u bijvoorbeeld recht op een ontslagvergoeding of een transitievergoeding? Kunt u gebruikmaken van een Werkloosheidswet (WW) uitkering? En zo ja, hoelang? – en wat gebeurd er daarna? Moet u uw opgebouwd vermogen aanspreken of kunt u dit voorkomen? Veel vragen waarop u antwoord wilt. Wij kunnen financiële positie in kaart brengen en u helpen bij het maken van de beste keuzes.

Wat kan een adviseur voor u betekenen?

In een adviesgesprek over de financiële gevolgen bij werkloosheid kunnen wij onder andere aandacht besteden aan de volgende onderwerpen:

  • Hoe kunt u, ingeval van een ontslagvergoeding, dit vermogen zo voordelig mogelijk aanwenden of beheren.
  • Begeleiding bij ontslag en uw hypothecaire verplichtingen
  • Uw vermogens- en inkomenspositie schetsen
  • Uitleg en begeleiding bij aanvraag van een uitkering
  • Gevolgen voor uw toeslagen en voorlopige belastingaanslag
  • Gevolgen voor een collectieve zorgverzekering, terugbetaling van studiekosten, leaseauto enz.

Bij een ontslag komt er veel op u af. Wij kunnen u daarin ontlasten en adviseren.

Toegevoegde waarde van een adviseur

Een ontslag komt vaak onverwachts en heeft voor onbepaalde tijd veel impact op uw financiële positie. Door geen of onjuist advies kunt u inkomen mislopen of in onvoorziene nare situaties terechtkomen. Het is belangrijk dat u rekening houdt met de gevolgen bij ontslag. Vooral bij het aangaan van belangrijke financiële verplichtingen, zoals bijvoorbeeld de aankoop van een woning. Door uw financiële situatie te analyseren en de financiële mogelijkheden binnen uw wensen en verwachtingen te bespreken, kunnen wij het verlies van inkomen zo goed mogelijk opvangen.

Heeft u vragen?

Wilt u een afspraak maken of heeft u vragen? Neem telefonisch contact met ons op of stuur ons een bericht.

Contact opnemen

06-48783880

Laatste nieuws

Voordelen ondernemersschap

Waarom beginnen zoveel Nederlanders voor zichzelf?

21 februari 2020

Nederland telt 1,2 miljoen zzp’ers. Dat is te veel, zegt de comissie-Borstlap. Waarom beginnen zoveel Nederlanders voor zichzelf? Drie voor- en nadelen op een rijtje.   Voordelen 1. Eigen baas Als zzp’er ben je baas over je eigen tijd. Je bepaalt zelf welke klussen je…

Lees meer Nieuwsoverzicht