Vragen of afspraak maken?

Stuur ons een bericht op Whatsapp

Bedrijfsauto

Als ondernemer zult u mobiel moeten zijn en een bedrijfsauto is dan vaak een praktische oplossing. Bij een bedrijfsauto of een auto die ten dienste staat voor het bedrijf, wordt vaak gedacht aan een (bestel-)bus of een kleine vrachtwagen, maar het kan ook een personenauto zijn. Vanzelfsprekend wilt u een auto zo voordelig mogelijk aanschaffen en rijden.

Financieel advies bij een bedrijfsauto

Wanneer u een bedrijfsauto overweegt loopt u wellicht tegen een wirwar aan fiscale regels en opties aan.  De meest optimale en voordeligste keuze is sterk afhankelijk van uw persoonlijke situatie.  Soms is het mogelijk om een al in eigendom zijnde privéauto, zakelijk te gaan gebruiken. U kunt dan een deel van de gemaakte autokosten aftrekken in uw onderneming. Tegenwoordig zijn ook diverse lease-constructies toegespitst op zelfstandige ondernemers die een forse investering ineens voorkomen. In beide gevallen rijdt u zakelijk zonder grote investering in een extra auto. Een (lease-)auto kunt u ook aanmerken als zakelijke investering in uw onderneming. U kunt dan alle autokosten strikt zakelijk houden. Ingeval u een zakelijk geëtiketteerde auto ook privé gaat gebruiken, krijgt u doorgaans te maken met de regels rondom fiscale bijtelling. In sommige gevallen is het voordelig om een bestelauto op grijs kenteken aan te schaffen. Let wel: Bij veel van bovengenoemde opties zult u een sluitende kilometeradministratie moeten bijhouden.

Wat kan een adviseur voor u betekenen?

In een adviesgesprek over aanschaf of lease van een bedrijfsauto kunnen wij onder andere aandacht besteden aan de volgende onderwerpen:

  • Uitleg over uw mogelijkheden en de fiscale consequenties
  • Aan de hand van uw persoonlijke situatie de meest optimale keuze realiseren

Naast praktische overwegingen de keuze ook bij u en uw bedrijfsvoering passen. Wij kunnen u helpen een voordelige en passende keuze te maken.

Toegevoegde waarde van een adviseur

De financiële en fiscale mogelijkheden bij de keuze voor een bedrijfsauto zijn legio. Een juiste invulling bij aanschaf of lease van een bedrijfsauto voorkomt onnodig hoge kosten. Daarnaast voorkomt u vervelende situaties ingeval u bijvoorbeeld niet aan de gestelde eisen rondom het gebruik van een zakelijke auto voldoet. Wij willen u hiermee graag van dienst zijn.

Heeft u vragen?

Wilt u een afspraak maken of heeft u vragen? Neem telefonisch contact met ons op of stuur ons een bericht.

Contact opnemen

06-48783880

Laatste nieuws

Voordelen ondernemersschap

Waarom beginnen zoveel Nederlanders voor zichzelf?

21 februari 2020

Nederland telt 1,2 miljoen zzp’ers. Dat is te veel, zegt de comissie-Borstlap. Waarom beginnen zoveel Nederlanders voor zichzelf? Drie voor- en nadelen op een rijtje.   Voordelen 1. Eigen baas Als zzp’er ben je baas over je eigen tijd. Je bepaalt zelf welke klussen je…

Lees meer Nieuwsoverzicht