Vragen of afspraak maken?

Stuur ons een bericht op Whatsapp

Belasting

Belastingen zijn verplichte betalingen aan de overheid. Doorgaans hebben mensen een negatieve associatie met belastingen. Men betaalt zo minimaal mogelijk en de fiscale regels zijn niet eenvoudig. Zeker als ondernemer betekent een belasting betaling een uitgave die u niet in uw onderneming kunt investeren. Voor de continuïteit van uw onderneming is het van essentieel belang om optimaal gebruik te maken van alle fiscale regels en faciliteiten.

Financieel advies bij belastingen

Wellicht bent u bekend met de jaarlijkse aangifte inkomstenbelasting. Als ondernemer zult u ook een btw-administratie moeten voeren. Heeft u een besloten vennootschap (BV) of naamloze vennootschap (NV) dan heeft u te maken met vennootschapsbelasting en dividendbelasting. Bij aangenomen personeel krijgt u te maken met de Loonbelasting. Vergeet daarnaast niet de autobelastingen, schenkbelastingen, overdrachtsbelasting enz. Als ondernemer krijgt u jaarlijks meestal met meerdere belastingsoorten te maken. Elk van deze belastingen kent eigen regels, verplichtingen, vrijstellingen, faciliteiten en toepassingen. Doorgaans heeft u een externe adviseur nodig om het volledige pallet aan belastingen zo efficiënt, correct en voordelig mogelijk uit te voeren. Veel van uw ondernemingsactiviteiten hebben fiscale gevolgen. Denk daarbij aan de oprichting van uw onderneming. Maar doorgaans ook bedrijfsuitbreiding of –beëindiging, veranderende rechtsvorm, aankopen of verkopen in onroerend goed, verhuur, enz. Bij een onvolledige of onjuiste fiscale administratie loopt u het risico op naheffing en hoge boetes.

Wat kan een adviseur voor u betekenen?

In een adviesgesprek over belastingen kunnen wij onder andere aandacht besteden aan de volgende onderwerpen:

  • In kaart brengen van uw fiscale situatie
  • Verzorgen en indienen van vrijwel alle belastingsoorten
  • Uitzoeken van fiscale consequenties bij bedrijfsontwikkelingen
  • Fiscaal advies voor uw privé- en zakelijke situatie

Een passende fiscale structuur en een optimaal gebruik van fiscale mogelijkheden, stimuleert uw bedrijfsgroei in positieve zin. Wij kunnen u hierin helpen en belastingzaken van u overnemen.

Toegevoegde waarde van een adviseur

Als ondernemer heeft u vaak met belastingzaken te maken. Wij kunnen voor u de reguliere belasting uitvoeren. Ook ingeval van internationale transacties of meer incidentele activiteiten kunnen wij voor u de fiscale gevolgen in kaart brengen. Wij zijn u daarmee graag van dienst.

Heeft u vragen?

Wilt u een afspraak maken of heeft u vragen? Neem telefonisch contact met ons op of stuur ons een bericht.

Contact opnemen

06-48783880

Laatste nieuws

Voordelen ondernemersschap

Waarom beginnen zoveel Nederlanders voor zichzelf?

21 februari 2020

Nederland telt 1,2 miljoen zzp’ers. Dat is te veel, zegt de comissie-Borstlap. Waarom beginnen zoveel Nederlanders voor zichzelf? Drie voor- en nadelen op een rijtje.   Voordelen 1. Eigen baas Als zzp’er ben je baas over je eigen tijd. Je bepaalt zelf welke klussen je…

Lees meer Nieuwsoverzicht