Vragen of afspraak maken?

Stuur ons een bericht op Whatsapp

(Starters)hypotheek

Als startende ondernemer zult u soms een beroep moeten doen op een (starters)hypotheek om uw ideeën te kunnen realiseren. Banken kijken bij startende ondernemers kritisch naar een hypotheekaanvraag. Tot voor kort was het voor starters vrijwel onmogelijk om een hypotheek af te sluiten. Banken eisten namelijk dat een ondernemer minimaal drie jaar bezig was. Met de aantrekkende economie en het groeiend aantal (startende) ondernemers veranderd ook de markt voor hypotheekaanvragers in positieve zin.

Financieel advies bij een (Starters)hypotheek

Bij een verstrekken van een (starters)hypotheek stelt een bank eisen aan de rentabiliteit en liquiditeit van de onderneming. Aan de hand van de jaarrekeningen en belastingaangiftes inkomstenbelasting wordt een toetsinkomen bepaald en als graadmeter voor een hypotheekverstrekking gebruikt. Vanzelfsprekend zijn positieve jaarcijfers en een positieve tendens in de tijd van groot belang in de beoordeling bij een bank. In de huidige tijd is het dikwijls mogelijk om na één jaar ondernemerschap een (starters)hypotheek aan te vragen. Doorgaans stelt een bank zich in dit soort situaties voorzichtig op en zult u uw toekomstplannen moeten onderbouwen met een ondernemingsplan. Naast een geldlening in de vorm van een hypotheek bij een bank zijn er nog meer mogelijkheden. Zo kunt u als starter, onder voorwaarden, een zogenaamd microkrediet afsluiten tot vijftig duizend euro. Daarnaast zijn ook geldleningen binnen familiekringen veelvoorkomend.

Wat kan een adviseur voor u betekenen?

In een adviesgesprek over uw (starters)hypotheek kunnen wij onder andere aandacht besteden aan de volgende onderwerpen:

  • Uitleg over de verschillende mogelijkheden voor een hypotheek of geldlening
  • Uitleg over de meest voordelige hypotheekvorm in de zin van rente en aflossing
  • Begeleiding bij de uitvoer van alle bijkomende formaliteiten
  • Opstellen van contracten bij onderhandse geldleningen

Een hypotheek of geldlening is vaak een noodzakelijke maar belangrijke verplichting die hoort bij de opstart van uw onderneming. Wij kunnen u adviseren en begeleiden om de aanvraag tot stand te brengen.

Toegevoegde waarde van een adviseur

Een startershypotheek of geldlening is een belangrijke beslissing in uw leven. U geeft uw onderneming voeding om verder te groeien. Maar een hypotheek of geldlening is inherent aan een terugbetalingsverplichting. Het is van groot belang om dit goed te regelen. Daarmee bedoelen we een optimale hypotheekvorm, een lage rente en looptijd die bij u past. Wij willen u daarbij graag van dienst zijn.

Heeft u vragen?

Wilt u een afspraak maken of heeft u vragen? Neem telefonisch contact met ons op of stuur ons een bericht.

Contact opnemen

06-48783880

Laatste nieuws

Voordelen ondernemersschap

Waarom beginnen zoveel Nederlanders voor zichzelf?

21 februari 2020

Nederland telt 1,2 miljoen zzp’ers. Dat is te veel, zegt de comissie-Borstlap. Waarom beginnen zoveel Nederlanders voor zichzelf? Drie voor- en nadelen op een rijtje.   Voordelen 1. Eigen baas Als zzp’er ben je baas over je eigen tijd. Je bepaalt zelf welke klussen je…

Lees meer Nieuwsoverzicht