Vragen of afspraak maken?

Stuur ons een bericht op Whatsapp

Rechtsvormkeuze

Bij het starten van een onderneming is de rechtsvormkeuze altijd één van de belangrijkste vraagstukken. Als ondernemer opereer je altijd uit hoofde van een rechtsvorm. Welke keuze heb ik? Wat zijn de onderlinge verschillen? Wat is voor mij vanuit financieel oogpunt de meest voordelige keuze en kan ik mijn privévermogen voldoende afschermen voor ondernemingsrisico’s? Een juiste keuze is onder meer afhankelijk van uw ondernemingsactiviteiten, toekomstplannen en persoonlijke voorkeuren.

Financieel advies bij een rechtsvormkeuze

Er zijn rechtsvormen mét en rechtsvormen zónder rechtspersoonlijkheid. Rechtspersoonlijkheid betekend dat het lichaam zelfstandig drager is van bezittingen en schulden. De bekendste rechtsvorm met rechtspersoonlijkheid is de B.V. (besloten vennootschap). Doorgaans blijft uw ondernemingsrisico beperkt tot het vermogen in de B.V. In tegenstelling tot rechtsvormen zonder rechtspersoonlijkheid, is uw privévermogen afgescheiden van het ondernemingsvermogen en blijft bespaart. Een belangrijk aandachtspunt aangezien u uw gezin voldoende zekerheid wilt kunnen bieden voor een zorgeloze toekomst. Naast schuldaansprakelijkheid is een fiscaal voordelige keuze ook van groot belang voor bedrijfszekerheid en groei van uw onderneming in te toekomst. Ook zaken als een bedrijfsovername, continuïteit bij overlijden van de ondernemer, commerciële aspecten enz. kunnen van belang zijn in de keuze.

Wat kan een adviseur voor u betekenen?

In een adviesgesprek over uw rechtsvormkeuze kunnen wij onder andere aandacht besteden aan de volgende onderwerpen:

  • Uitleg over de verschillende rechtsvormen
  • Voor- en nadelen van rechtsvormen
  • Uw keuze vereenvoudigen door de relevantste consequenties te bespreken
  • Formaliseren van de gemaakte keuze

Vanzelfsprekend is elke onderneming uniek. Uw keuze uit een rechtsvorm is dan ook strikt afhankelijk van uw persoonlijke situatie. Wij kunnen u adviseren, begeleiden en de rechtsvormkeuze tot stand brengen.

Toegevoegde waarde van een adviseur

Een rechtsvorm is de fundering van uw onderneming. Daarop bouwt u voort. Het is ook niet zonder reden een belangrijke keuze. U kunt doorgaans niet eenvoudig van rechtsvorm veranderen. Een omzetting heeft vaak financiële gevolgen. Daarnaast wilt u met een gerust hart kunnen ondernemen, doen waar u goed in bent. Wij kunnen u daarin helpen.

Heeft u vragen?

Wilt u een afspraak maken of heeft u vragen? Neem telefonisch contact met ons op of stuur ons een bericht.

Contact opnemen

06-48783880

Laatste nieuws

Voordelen ondernemersschap

Waarom beginnen zoveel Nederlanders voor zichzelf?

21 februari 2020

Nederland telt 1,2 miljoen zzp’ers. Dat is te veel, zegt de comissie-Borstlap. Waarom beginnen zoveel Nederlanders voor zichzelf? Drie voor- en nadelen op een rijtje.   Voordelen 1. Eigen baas Als zzp’er ben je baas over je eigen tijd. Je bepaalt zelf welke klussen je…

Lees meer Nieuwsoverzicht